PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Rezultati Drnovškovega obdobja

Objavil pavel, dne 25.02.2008

Rezultati?

Bankrotiral je naš pokojninski sistem. Ko ga je dobil v roke smo vanj doplačevali 3 milijarde, danes jih doplačujemo dvesto in se ga nihče ne upa dotakniti.

Razsul nam je proračun. Dobil ga je v plusu, pustil v minusu. Zaradi masivnih dvigov predvolilnih plač.

Vsak mandat je zviševal davke.

Vsako leto njegove vladavine so rasle cene stanovanj.

Podaljšal nam je delovno dobo.

Zvišal nam je prispevke za pokojnine.

Znižal nam je bodoče pokojnine.

Vzpostavil je monopole.

Omogočil je rdeče tajkune z aktivnim razsuvanjem pravne države (in pomilostil edinega kdaj obtoženega).

Nadziral je medije, tam ohranjal “zdrave sile”, ki so potem izvajalie in naročale medijske umore in katerih grozljivi propagandi smo priča danes.

Lahko rečemo, da so bili vpleteni tudi drugi – Golobič, Cerarjeva, Rop, Cvikl, Kanduti in drugi. Da ni kriv le Janez Drnovšek. Toda on je politik z najdaljšim stažem in največjim vplivom. Ne more biti “nedolžen” po nobenem normalnem kriteriju.

Drnovšek je sinonim za gradualizem, za ekonomski ksenofobizem, za razvojno zaostajanje, za glomazno državno regulacijo, za konfiskacijske davke, za brezperspektivnost mladih in za status quo, ki je kratkoročno koristil njegovim volilcem in oboževalcem, dolgoročno pa zdaj -ko se stvar sesuva- grozijo naokrog, da bo vojna, če ne bo “pravičnosti” (kot si jo predstavljajo).

Vsaka njegova vlada je bila vlada arbitraže. Med najbolj vokalnimi in agresivnimi interesnimi skupinami. Drnovšek nikoli ni vodil. Vedno je le arbitriral. V koristi tistih, ki so imeli medijsko moč in v škodo tistih, ki se niso mogli braniti. Bil je prvi, ki je ugotovil, da se da s proračunskim denarjem kupovati volilne glasova. To je njegova destruktivna politična dediščina.

Ni bil državnik. Še manj humanist. Na volitvah je zmagoval, ker je obljubljal, da ne bo nič naredil. Da ne bo nič spremenil. In to obljubo je držal. Tragično je, da bodo Drnovškovo dediščino na svojih plečih najbolj občutili tisti pod 40 let. Še bolj tragično je, da bodo račune plačevali tisti, ki ga nikoli niso volili.

p.s. V EU smo vstopili skupaj z našimi vzhodnimi tekmicami, pred katerimi smo imeli ob padcu komunizma desetletja prednosti. Ne pred njimi. Če je to Drnovškov veliki uspeh to pomeni, da so imele prav vse vzhodne države še večje “velikane 21 stoletja”, saj so v EU vstopili skupaj z nami – kljub desetletjem prednosti, ki smo jo imeli pred njimi.

Tomaž, forum Financ

  • Share/Bookmark

2 odgovorov v “Rezultati Drnovškovega obdobja”

  1. Hotimir Hotimir pravi:

    Le kdo je ta nejeverni Tomaž, ki ga sv. Pavel tišči naprej, ker si sam ne upa ravno ob smrti kritizirati Drnovška? Je to neki ekonomist, politik morda, je to kdo, ki je karkoli dobrega naredil za Slovenijo? In kdo je Pavel, ki toliko piše na blogih? Je kaj storil takega, da bi ga poleg večine Slovencev, hvalili tudi evropski in svetovni politiki? En sv Pavel je bil v zgodovini, spreobrnjenec, ki so ga rimljani poslali kot vohuna med kristjane, kjer je potem počistil zadevo s pravimi kristjani in na koncu postal svetnik.(vohuni tudi za sistem ki jih ustvari, niso dobri in rimljani so vedeli kako je treba). Je mogoče kr eden, ki kot kost meče med ljudi izzive…..in potem reče..jaz nisem to rekel, to so napisali drugi. Nedolžen. Je njegovo poslanstvo, da venomer opominja na sociallizem, na nek smrtni ali izvirni greh slovencev. Ali Tomaž in Pavel ne vidita, da so samo v dveh letih vladavine njune koalicije sesuli šolstvo, zdravstvo, socialo, razdali cerkvi sredstva ki so bila namenjena raziskovalcem, oblatili slovenijo s cigansko afero, z novinarsko afero, še vedno opominja evropa na inflacijo, skratka, bizarno. In ta oblast, ki je za svojo ešitev reskirala nekaj tajkunov, da si zviša rejting, je lahko samo hvaležna gospodu Drnovšku, da si je želel pogreb v krogu družine, kajti, če bi bil državni, bi prišlo na njegovo slovo ogromno vplivnih in velikih svetovnih voditeljev. Kako bi to bolelo njih in vaju. Pa še tole. Bolano in bizarno je v tem trenutku pisati ali tako pisanje širiti….res bedno

  2. 1tastar 1tastar pravi:

    Pozabil si na še en njegov izum: Proračunsko leto je na prihodkovni strani raztegnil še v januar naslednjega leta. :(

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.