PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Blagoslov

Objavil pavel, dne 7.02.2008

Kaj kot kristjani lahko še naučimo drug drugega in predvsem svoje otroke?

Jezus nam pravi: »Trezni bodite in budni! Vaš nasprotnik hudič hodi okrog kakor rjoveč lev in išče, koga bi požrl« (1 Pt 5,8).

Hudič se Jezusovemu imenu ne more upirati in je že izgubil. Njegovim besedam ni treba dajati teže, le prepoznati jih je treba, da jih lahko ignoriramo.

Krščansko življenje je učenje sodelovanja z Gospodom, ko nas osvobaja. Jezus je resnica, ki nas osvobaja. On nas osvobodi, da lahko sprejemamo Očetove blagoslove.

Osvoboditev od vpliva hudobnih duhov ni sama sebi namen. Cilj je, da sprejmemo celoten blagoslov, ki nam ga je Bog dal v Sinu in postanemo njegovi učenci. Osvoboditev spremeni vklenjenost v blagoslov.

BLAGOSLOV

Hebrejska beseda za blagoslov je baruk. Pomeni nekomu dati moč, da uspeva, doseže svoj cilj, podeduje in se razvija. Vsak blagoslov izvira iz Boga. Bog je človeka blagoslovil (1 Mz 1,28). Če blagoslavljamo, smo Božje orodje – sodelavci. Blagoslov je pri Judih dal milost za življenjsko potovanje. Blagoslov pomeni: dobro govoriti o kom. Nasprotno od preklinjanja.

Zavedanje Božjega blagoslova in naše potrebe po blagoslavljanju drugih je bilo pri Judih tako zakoreninjeno, da še danes uporabljajo za čestitko besedo shalom: mir, celovitost, skladnost, zdravje in blaginja.

Prerok Jeremija v 29,11 zelo lepo povzame smisel besede shalom: »Vem za načrte, ki jih imam z vami, govori GOSPOD: načrte blaginje in ne nesreče, da vam dam prihodnost in upanje«. Od vsega začetka je Bog to želel za nas. V Kristusu smo sedaj zares prejeli vsakršen duhovni blagoslov (Ef 1,3).

Polnost blagoslova je v tem, da poznamo Kristusa in resnico o tem, kdo smo in kakšna je v Njem naša usoda. On ima posebne načrte za našo prihodnost. To zaupanje in zavedanje je največ kar lahko starši dajo svojim otrokom.

Po Neil Lozanu prosto povzel in oblikoval p. Viljem Lovše

  • Share/Bookmark

En odgovor v “Blagoslov”

  1. 1tastar 1tastar pravi:

    “Trezni bodite in budni! Vaš nasprotnik hudič hodi okrog kakor rjoveč lev in išče, koga bi požrl”

    To je trdil tudi Mohamed, ampak hudič v podobi alkohola je močnejši.

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.