PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Kdo so rotarijci in lionsi v Sloveniji?

Objavil pavel, dne 5.02.2008

pavel je napisal(a): Se šušlja, da je na šetincovem računalniku tudi osnutek kučanovih Spominov. V posvetilu je tudi zahvala rotarijancem in lionsom za podporo in finančna sredstva. pravijo, da se bere kot dober krimič in bo nekaterim vseznalcem kmalu jasno, da je Enfrice govoril resnico. Z roko na svetem pismu.

Ne me spominjati, kako so nastajali slovenski rotarijci in lionsi. Tako kot takratni novpečeni imetniki zlatih kartic pri NLB, se pravi, brez ficka na računu in z ogromnim kreditom, zavarovanim z lastno, od Kučana protežirano, ritjo, vloženim v podjetja, ki so po Kučanovi nacionalni shemi praktično vso svojo vrednost morala prenesti nanje. To je bistvo Kučanove in Drnovškove zgodbe o uspehu – kraja deležev delavcev v podjetjih. Ker je v Kučan-Drnovškovem primeru šlo za majhno skupino, ki se je dvignila zoper narod in pravni red, so seveda tudi dobički bili enormni. 

Kakšen Nasdaq in TA, pri teh banditih, ki so vse pokradli, so bili tisoč in desetisoč odstotni dobički samo drobiž. In nikjer

 1. nobenega trga,
 2. nobenega znanja,
 3. nobene inovacije,
 4. samo in zgolj kučanovska kraja vsega in kjerkoli.
In nikjer nobene Skandinavije , ki jo ima ta banda tako rada, ker je najbolj pripravno sredstvo za prikrivanje
 1. birokratizma in
 2.  kriminala.
Tu je pač šlo za to, da človek ne more biti ne prejemnik kapitala in ne prejemnik kulture in potem pričeti fungirati v njunem polnem svojstvu. Oboje, kapital in kulturo, si je treba v enaki tekmi z drugimi ljudmi pridobiti, če naj kaj veljata in veljajo. To je bila Kučanova banda spregledala, oziroma, zaradi njene ciganske narave sploh nikoli do nje ni moglo priti in ni prišlo. Kučanovo obdobje ni bilo zgolj obdobje psevdointelektualnih leninskih pocarjev na oblasti, ampak je bilo obdobje banditov na oblasti. Bila je to oblast bandokracije, ki se ne sme več ponoviti, ne v kučanovski, postkučanovski ali kaki drugi obliki. Obdobje Kučana v Sloveniji lahko mirno enačimo z obdobjem Hitlerja v Nemčiji.

Enfrice. forum Financ

 • Share/Bookmark

3 odgovorov v “Kdo so rotarijci in lionsi v Sloveniji?”

 1. Hotimir Hotimir pravi:

  Ha ha, kako bi pa potem imenovali bando ki je daj na oblasti. kaj je to enfrice??? nek bedak al kaj…se vidi, da tud psihiatrija ne opravlja svojga dela

 2. 1tastar 1tastar pravi:

  Rotarijanci in lionsi so nekaj takega kot Bill Gates. Po eni strani toži vsakega mladoletnika, ki dela s črnimi kopijami njegovih programov, po drugi strani pa je strašen “dobrodelnik”, ki tistim, ki jih je najprej oskubil, podarja delček svojih milijard.

 3. Rado Rado pravi:

  Kakšen bolan tekst!!! In to od intelektualca, inženirja, ki naj bi že po definiciji bil eksakten, natančen in ki bi se naj opiral le na znana, preverjena dejstva, ne pa da piše politično fantastiko tipa D. Slivnik. “Baba rekla, baba kazala. In ki se lepo bere, če sineobjektiven desničar.

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.