PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

O feministkah v 21. stl.

Objavil pavel, dne 31.01.2008

velikidrobizek je napisal(a): Shaman,

čeprav nisem nameravala, da kaj napišem na to temo, si me s svojim prispevkom vzpodbudil. Kar pritisk mi je dvignilo ob omembi tega naslova. Mislim, da je (nespretno) uporabila za ogrodje tega članka tisto »opevano« feministično knjigo pisateljice Toril Moi Politika spola.
Ženska, ki začne nakladati nekaj na temo politika spola, piše kot feministična ženska, ki se ne trudi, da bi (iz)povedala zgodbo na podlagi domišljije ali lastnih izkušenj kot človeka nasploh (recimo kot piše pisatelj/ica), ampak jo žene tekma z moškimi ( in precej uporablja terminologijo politike); že prej videno… vse doseči in početi, kar lahko moški dosežejo in jih celo preseči… skratka, biti ženska v moškem spolu.

Torej, kaj te (feministične; med katere prištevam avtorico članka)) ženske žene v boju za enakost in enakopravnost zahtevajo: - zahtevajo, da so z moškimi enakopravne; čist’ tk’o, da odpade tisti simbolni spolni red, kot se temu reče; - zahtevajo, da so nekaj več od moških, da so povzdignjene in s tem zavračajo (moški) simbolni (spolni) red; da so samo ženske the best in da mu “odrežejo” njegov pomembni, več kot razmnoževalni, organ.

Je pa ključnega pomena, kakšen položaj zavzame in zavzema Človek (ne mislim na spol) do Sočloveka. Če dela v skupno dobro, menim, da je ločevanje spolov irelevantno; zato ne pridajam nobenemu spolu večjo težo in pomembnost. Ne pristajam na floskulo, da je moška dominanca naravna in na to, daje ženska podrejenost univerzalna. Samo karakter Človeka (mu) lahko to dovoli ali sprejme in ne Spol. Še hvala bohu, da Ustava v pravicah, obveznostih in odgovornostih tega (spola) ne ločuje; drugače bi bili že zdavnaj pobiti v smetnjaku Vesolja.

A bo že kdaj konec tem multiplim političnim lažem ? Picolina, carra mia,

Ko sem bil star tam nekje cca 17-18 let sem se divje in divjaško pridruževal mačističnim trditvam tipa, “jebeš moškega, ki niti ne poskusi izkoriščati lastne ženske” in “Moški, ki niti ne poskusi izkoriščati lastno žensko je v bistvu nima rad”. In sem cel študij zlorabljal privrženost žensk, da so mi recimo prale in likale.

Potem sem med osemnajstim in štiriindvajsetim počasi dojel kje je v tej zgodbi moja mati, kje moja sestra in kje moje ženske, ki so prav tako komu sestre in hčerke.

Že takrat sem dokaj trdno vedel in dojemal, da ženska, v smislu bitja, ki mu gre respekt in spoštovanje njega intelekta in integritete, ima v mojem umu biti locirana višjeležeče, kot jaz sam.

Kasneje, ko sem dobil še hčerko, je zadeva samo še pridobivala na teži, izkušnji in samopotrditvi. Zato bi za vsakega mošekga bilo zdravo, če bi mu vesolje podarilo, da bi poleg tega, da je sin, bil najmanj še brat in oče ženski, ampak to je že neka druga tema.

Ne glede na vse povedano, obstaja neko področje medčloveških odnosov, koder dam Rugljevi izkušnji in dognanjih njegove klinične prakse prav. Področje seksa. Topogledno je ravno civiliziran, žensko integriteto in bitje spoštujoč moški, pogosto žrtev, kar niso mačje solze, kajti na koncu tisti najšibkejši tudi zares “zbolijo”.

Ženska ne sme nikoli, zlasti ne zaradi kompleksa neenakopravnosti, ali česarkoli v medsebojnih odnosih s svojim moškim, pogojevati seksualne potešitve partnerja. Tako bom podučil tudi lastno hčerko. Kajti, civiliziran moški, ki se znajde “na seksualnem števcu”, oz “kapljičnem dozirnem seks preštevajočem aparatu ženske” je slaba popotnica za stabilno oz. harmonično skupno življenje, oz. srečno družino, kot nujno potrebni prerekvizit za vzgojo zdravih ljudi.

Ko gre za seks, smo moški in ženske hkrati živali in civilizirana bitja – intelektualne filozofske entitete. To je po dizajnu ambivalenca in zato potencijalna konfliktna situacija. Zato tu ne sme biti pogojevanja in zavestnega doziranja zaradi tretjih zadev.

Moram nehati, ker zadevo debatiram rahlo off topic, kajti eksces Kresalove tu v Financah, nima niti najblažje povezave z enakopravnostjo spolov, ona je zgolj hotela apelirati na Slovenistanke, da imajo svoj glas na volitvah podeliti njej in njeni stranki LDS – derivatu KPS in neposredni sukcesorki gibanja AFŽ, kajti jasno jim ima biti, da je LDS za enakopravnost spolov (karkoli to že naj bi bilo, kajti Kresalova nima pojma, kaj to je! Ona gotovo misli, da je enakopravnost, če se ona s svojim Mirčkom izmenjava v položaju zgoraj. he.he.).

LP shaman v forumu Financ

popravil(a) shaman: 2008-01-31 07:31:30

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.