PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Solidarnost, dobrodelnost miljarderjev, kapitalistov vs. levičarjev

Objavil pavel, dne 9.01.2008

….Milijarder letno nameni v dobrodelne namene 33 milijonov evrov….

Jebenti, a ta neoliberalni orto-turbo kapitalist, potemtakem, v dobrodelne namene da več, kot naš, male človečke ljubeči levakarski mataj in celo več kot Jankvić in vsa tajkunska srenja v Slovenistanu skupaj. Celo več kot Nevenka Črešnar Pergarjeva. In vse to navkljub temu, da so naši tajkuni pravzaprav dobri tajkuni, saj imajo bojda zelo razvito “veselje do socijalnega kapitala”.

Jebenti, človek si bi skoraj zaželel, da bi ena taka neoliberalna turbopkapitalistična 33 meljonovojrof-v-državo-kontribuirajoča-in-darujoča “svinja” prišla živeti k nam v Slovenistan.

A, ja, pardon, v UK je šel, ker je tam oproščen od davkov na prihodke iz tujine. Pri nas pa imamo načelo “svetovnega prihodka”, ki velja za vse brez izjeme od naših v Nemčiji dalajočih gastarbajterjev do nebodijihtreba takšnih tujih premožnežev. Saj ne, da bi mi s totimi davki naciljali ravno tajkune, naš veleumni davčni sistem ima poslanstvo predvsem zatolči domače bogate svinje med delafci in preprečiti, da bi sosed imel daljšega…mercedesa. he.he.

Lp shaman na Forumu Financ

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.