PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Socializem 21. stl.

Objavil pavel, dne 2.12.2007

Caracas -

V Venezueli bo danes referendum o spremembi ustave, s katerimi želi predsednik Hugo Chavez utrditi svojo oblast in hkrati Venezuelo preoblikovati v socialistično državo 21. stoletja. Izidi referenduma naj bi bili zelo tesni, zato si jih strokovnjaki niso upali napovedati. Volišča v Venezuelise bodo zaprla ob 21. uri po srednjeevropskem času, prvi neuradni rezultati pa bodo znani tri ure kasneje.

Med drugim bo 16,1 milijona volivcev odločalo o tem, da število predsedniških mandatov ne bi bilo omejeno, pa tudi, da bi delovnik s sedanjih osem znižali na šest ur. Potrdili naj bi še, da je država večinski delničar v naftnem sektorju in da državnih podjetij ni mogoče privatizirati.

Predsedniški mandat naj bi se s sedanjih pet podaljšal na sedem let, vlada pa bi dobila pravico, da v izrednih razmerah cenzurira medije. Poleg tega naj bi vlada dobila nadzor nad centralno banko, predsednik pa vpliv na denarno politiko. Zagotovili naj bi tudi boljšo socialno zaščito ljudi, pri čemer naj bi socialne programe financirali s prihodki od nafte. Skupaj naj bi volivci odločali o 69 reformah.

Na referendumu ugibanja o možnostih poneverb sproža uporaba črnila, s katerim morajo volivci pred oddajo glasu pustiti svoj prstni odtis, da bi preprečili možnost večkratne udeležbe na volitvah. To črnilo naj bi se namreč zelo preprosto izbrisalo.

Ob zori koračnice in ognjemet

vir Delo

Pavel: a se bodo ljudje kdaj spametovali in naučili iz zgodovine? Tale Hugo Chavez je še en socialistični idiot, kult osebnosti, diktator, lažnivec, veliki manipulator, “maršal”, “bog za rdeče neumne ovce”. Venezuela bo šla po poti Sverne Koreje. Svobodnemu človeku ne ostane drugega, da čimprej emigrira tja, kjer bo za delo prejel normalen zaslužek in ga ne bodo maltertirali socialistični lažnivci v medijih, ne siromašili visoki socialistični davki od katerih živi birokracija in socialistična mafija.

Še vedno je toliko manipulatorjev, ki govorijo, kako je socializem DOBRA ideja, PRAVIČNA ideja – le do sedaj so bile njene izpeljave bedne. Namesto, da je socializem UTOPIJA, ki jo lahko zasiloma dosežemo le s KRAJO, UBOJI in stalnim laganjem.

Še vedno je ogromno nezrelih ljudi, ki nasedajo “lepim” idejam, “bližnjicam”, “sladkim jezikom”. Nazadnje se znajdejo v državnem koncentracijskem taborišču.

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.