PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Kdor brani socialistično revolucijo ni socialen, temveč ASOCIALEN!

Objavil pavel, dne 13.11.2007

Tale prispevek sem napisal kot komentar na blogu bmesec.

za spravo potrebujemo normalne, duševno, osebnostno zdrave ljudi, do resnice odprte ljudi.

Od psihopatov, ki po definiciji niso zmožni biti krivi ( oz. nimajo razvite vesti; niso sposobni sočutja, pogleda na drugega) ne moremo pričakovati, da se bodo opravičili. Ali vsaj pogumno priznali zločine. To je iluzija nekaterih ljudi v Cerkvi, ki čakajo na priznanje tistih levičarjev, ki so odgovorni za smrt 10.000, morda 20.000 Slovencev in še enkrat toliko tujcev po vojni pri nas, a se ti “ne spomnijo več”. Čeprav se na privat zabavah npr. leta 2006, pod vplivom alkohola derejo po hotelih: ” Še premalo smo jih pobili, prekleto!”. Taki heroji so bili 60 let, sedaj pa ga ni junaka, ki bi zgolj javno priznal kar je zločinskega naredil, zgolj kar je naredil. Res reve. Slabiči.

Toliko časa dokler ne bo sprave, je celoten narod, cela naša skupnost v rokah psihopatov. Ali res ne moremo dati psihopatov dati na stranski tir? Ali ne moremokončno vzpostaviti tekmovalnosti v družbo in spodbuditi pozitivno selekcijo? Ali je balast negativnežev na vseh mestih že pretežek?

Bodimo odprti za nova dejstva o zgodovini iz novo odkritih dokumentov. V času vojne in revolucije je bilo ogromno strahu, gorja, sovraštva, maščevalnosti in odtod hudih dejanj na obeh straneh. Toda prva je bila revolucija, ki je imela cilj, da se nasilno odvzame oblast, lastnina in pobije tiste, ki le to imajo. Kdor brani socialistično revolucijo ni socialen, temveč asocialen!

 • Share/Bookmark

2 odgovorov v “Kdor brani socialistično revolucijo ni socialen, temveč ASOCIALEN!”

 1. Rado Rado pravi:

  Spravo smo že imeli. Tam okoli leta 2000. Pol leta po dobljenih volitvah, spomladi leta 2005 je Janez Janša začel s kulturnim bojem in smo se od sprave oddaljili. Na spravo lahko zopet računamo, ko bo desnica potolčena po novih volitvah. Do takrat bo pa še veliko tipkanih strani. LP

 2. 1danica 1danica pravi:

  Težko bodo priznani zločini, ko hkrati z vedenjem o njih negirate vse osvobajanje in borbo in trpljenje za to, kar je danes.

  Socialistična revolucija se ne dogaja danes, ampak se je v nekih drugih časih, ko je to morda izgledala najboljša možnost – konec koncev v socializmu navaden smrtnik ni bil bogat, bil pa je varen – lahko se je šolal in zaposlil, delavci so si zgradili hiše in hodili na dopust. Kmetje – tu pa ne vem, ali je šlo za neunost ali kaj drugega – so bili pa res zapostavljeni. Ocenjevati tedanje razmišljanje z današnje točke je pa precej naivno.

  Sprave pa ne bo. Bo samo zgodoovinski spomin in pozaba.

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.