PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Mama na službenem potovanju2

Objavil pavel, dne 4.10.2007

Šla je na pot z najinim avtom. V znanem podjetju so tako zanikrni ( socialistično neorganizirani), da nimajo niti voznega parka urejenega, niti človeka za avtomobile, da prodajniki lahko skočijo za par dni v sosednjo državo. Baje še zelene karte nimajo.

Zjutraj je odpeljala nasmejanega malčka v varstvo. Tam je tudi pustila avtosedež. Jaz sem čez dan fehtal svojo družino za avto. Oče je na intenzivni negi ( pri operaciji raka na prostati je zbolel za pljučnico, tako, da mu antibiotiki še dodatno svinjajo kri, ki jo že tako mora vsak drugi dan na dializi menjati. Pa komaj je 60 let dopolnil.

Brat me je prišel iskati z očetovim avtomobilom direktno iz službe in skupaj sva letela po mojega sinka. Spet se je tako silno razveselil prihoda starša.

Nafutrali in previli smo ga, od treh kakanj dopoldne je imel zelo vneto rito. Potem pa sem ga odpeljal kljub utrujenosti na običajni giro po gozdni cesti. Pri potočku sem ga dal ven, da se je igral s kamenčki in jih skozi mrežo metal čez ograjo v vodo. Ura je bila že krepko čez 7, ko sem ga zavezal v voziček in tekel dobre pol ure nazaj proti avtu. Med potjo je mali zaspal.

Vmes sem šel spotoma iskati še polomljeni HP laser printer, ki sem ga po 3 letih nehote uničil, ker sem zagozden papir vlekel v napačno smer. Zanimivo, zvedel sem, da je Samsungov bolj cenovno ugoden in že na dostojni kvaliteti. Na znamke nisem mahnjen, tako da bom vzel Samsunga.

Doma sem se veselil filma Carlin seznam, pa čeprav sva z malim prišla 15 min kasneje. Na srečo je bil SMSov predsedniški kandidat, ki mi je zelo antipatičen in je na očitno jasna vprašanja blebetal vse živo in prav nič logično. “Še dobro”, da je veliko bedakov, ki se lepijo na besede, ki jih želijo slišati.

Vmes sem malemu dal sadno skuto. Jedel je kot lev. Dodal sem mu še marelčni jogurt, medtem sem še malo polente skuhal. Jogurt je pojedel,  polento pa samo poskusil.

Sledilo je umivanje, pa previjanje. Fino, samo polulan, nato Bepanten in temeljito mazanje rite. Plenica Lidl, body, pižama in puloverček, saj bo spal celo noč ob odprtem oknu.

Še prej sva obredno zaplesala Ringa ringa raja, tako da sem ga na koncu pesmice obvezno zvrnil po tleh (seveda sem pazil na glavo), kar ga zadnje dni neizmerno zabava. Potem pa v posteljico. Obred petja “Angelček varuh moj” z mojim nizkim baritonom ga že uspešno umirja, kajti bolj ko je zaspan, več nemira ga razganja in težje zaspi. Paradoks. Da je zares zaspal sem porabil pol ure, od 9h do pol desetih. Zgleda, da sem zamudil nekaj filma o pogumni Carli Del Ponte.

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.